top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAnı Team

Çeyiz Nakliyesi Fiyatı

Anadolu kültürünün evliliğe yönelik önemli geleneklerinden biri olan çeyiz, yeni evlenen çifte destek olmak için kız evinde hazırlanır ve düğün öncesinde de erkek evine gönderilir. İçerisinde çiftin evlerinde kullanabilecekleri porselen takımları, kaşık çatal setleri, havlular, danteller, fincan setleri, tencereler, kahve makineleri ve muhtelif küçük ev eşyalarının yer aldığı çeyizlerin taşınması, çeşitli zorluklar barındırır. Özellikle çeyizin farklı bir şehre gönderileceği durumlarda, bu zorluklar daha da artar. Çeyiz taşıma nakliye hizmeti ile bu zorlukları minimize edebilmek ve çeyiz eşyalarını şehir içinde ya da şehirler arasında güvenle taşıyabilmek mümkün. Çeyiz eşyası taşıma işlemi ile ilgili alınacak hizmetten memnun kalınabilmesi adına, firma seçiminin özenle yapılması da büyük öneme sahip. Bunun için de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar söz konusu.

Çeyiz eşyası taşıma hizmeti için kesin bir rakamdan söz edebilmek oldukça zor. Zira bu hizmetin fiyatının belirlenmesinde rol oynayan birden fazla etken mevcut. Taşınacak olan eşyanın miktarı, taşıma mesafesi, eşyaların niteliği ve talep edilen ek hizmetlerin olup olmadığı bu etkenlerden bazıları. Bunlara ek olarak sürekli değişiklik gösteren yakıt fiyatları ve sabit taşıma giderleri de çeyiz taşıma nakliyat hizmetinin fiyatında belirleyici rol oynar. Fiyat alabilmek için bu doğrultuda hizmet sunan firmalarla irtibata geçmek ve yapılacak taşımaya dair genel bilgileri paylaşmak gerekir. Ancak çeyiz taşıma hizmeti alınacağı zaman, yalnızca fiyat odaklı olmamaya da özen gösterilmelidir.

Şehir içi ya da şehirlerarası çeyiz taşıma yapılacağı zaman, eşyaların güvenli bir şekilde aktarılabilmesi adına, aşağıdaki hususların göz önünde bulundurulması önerilir:

  • Çeyizler taşınacağı zaman, öncelikle tüm ürünlerin özenli bir şekilde paketlenmesi gerekir. Bu iş için çeyiz taşıma kolisi olarak kullanılabilecek dayanıklı kolilerden yararlanılabilir. Özellikle kırılabilir çeyiz eşyalarının balonlu naylonlara sarılarak paketlenmesi ve koli içerisine de hareket boşluğu kalmayacak şekilde istiflenmesi önem arz eder. Koliler hazırlandıktan sonra da her kolinin üzerine, içerisinde ne olduğuna dair bilgi notu yapıştırılmalıdır. Kırılacak eşyalar için “kırılacak eşya” etiketi kullanılması da güvenli bir taşımanın ilk adımlarındandır. Çeyiz nasıl paketlenir hususunda bilgi sahibi olmayanların, bu doğrultuda hizmet sunan firmalardan destek ve hizmet alması daha doğru olur.

  • Çeyiz taşıma kolileri hazırlandıktan sonra, bunların taşıma aracına güvenli bir şekilde nakledilmesi de dikkat gerektirir. Eğer el ile taşıma yapılacaksa koliler alttan kavranmalı, asansörlü taşımada ise yanlarında muhafazası bulunan asansörler tercih edilmelidir.

  • Çeyiz taşıma kolileri araca istiflenirken, üzerinde yazan bilgi notlarının göz önünde bulundurulması gerekir. Kırılacak eşyaları üst üste istiflemek doğru olmaz. Bununla birlikte aracın hareket haline geçmesiyle birlikte, kolilerin savrulmayacak bir şekilde yerleştirilmesi de önem arz eder. Taşıma esnasında aracın deneyimli ve dikkatli şoförler tarafından kullanılması da eşyaların güvenliğini doğrudan ilgilendirir.

  • Alınacak tüm önlemlere rağmen taşıma esnasında çeyiz eşyaları zarar görebilir. Bu gibi durumlarda mağduriyet yaşamamak adına, sigortalı çeyiz eşyası taşıma hizmeti sunan firmaların tercih edilmesi daha doğru olur. Bununla birlikte taşımaya dair tüm hususların yer aldığı bir sözleşme yapılması ve taşımanın da bu sözleşme çerçevesinde yapılması gerekir.

  • Taşıma işlemini yapacak firmanın, K3 belgesine sahip olması da bu işin püf noktalarından. Kamyonetlerle yük taşıma belgesi olarak da bilinen K3 belgesi olmadan, ticari amaçlı yük taşımacılığı yapılamaz. Bu belgeye sahip olmayan araçlarla yapılacak taşıma işlemlerinde, yasal problemler meydana gelebilir.

  • Çeyiz eşyaları taşınırken, taşımanın yanı sıra çeşitli ek hizmetlere de gereksinim duyulabilir. Farklı hizmetlerin, farklı yerlerden alınması bu süreci uzatabilir ya da koordine zorluğu yaratabilir. Bu yüzden de çeyiz taşıma hizmeti veren firmanın, beraberinde ihtiyaç duyulabilecek çeşitli hizmetleri de sunuyor olmasına dikkat edilmesi gerekir.

Çeyiz taşımacılığı genellikle şehir içerisinde yapılsa da iki farklı şehirden insanın evlenmesi durumunda, şehir dışına taşıma yapılması da gerekebilir. Şehirler arası çeyiz taşıma işlemi, şehir içinde yapılacak taşıma işlemine kıyasla daha fazla hassasiyet gerektirir. Taşıma mesafesinin uzun olması, taşıma risklerinin de artması anlamına gelir. Farklı bir şehre çeyiz taşınmasına ihtiyaç duyulduğu zaman, öncelikle taşıyıcı firmanın buna uygun araçlara sahip olmasına dikkat edilmelidir. Taşıma aracının şehirlerarası yük taşımacılığı belgesine sahip olması ve uzun yol deneyimine sahip şoförler ile bu işlemin gerçekleştirilmesi de bu doğrultuda önem arz eder.

Çeyiz eşyası taşıma işlemi, bu alanda deneyim kazanmış firmalar tarafından yapılır. Ancak bu hizmetin yalnızca taşıma ile sınırlı olduğunun düşünülmemesi gerekir. Çeyiz eşyası taşımacılığı yapan firmalar, bağlantılı pek çok hizmeti de beraberinde sunarlar. Bu hizmetler genel olarak aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Paketleme: Çeyiz eşyalarının güvenle taşınabilmesi için iyi bir paketleme gerekir. Kişiler kendi olanaklarıyla paketleme yaptıkları zaman bu güvenlik yeterince sağlanmayabilir. Sonuç olarak taşıma esnasında yetersiz paketleme nedeniyle kırılma ve dökülmeler yaşanabilir. Evden eve çeyiz taşıma firmaları, eşya türüne göre en uygun paketleme hizmetlerini sunar. Bunun için en dayanıklı ambalajlar ve bantlar kullanılır.

  • Toplama: Bir adrese sevk edilmesi gereken çeyiz eşyaları, farklı mağazalarda ya da depolarda bulunabilir. Çeyiz eşyalarının ev yerine depo ve mağazalardan toplanması gereken durumlarda, taşıma firmaları bu toplama işlemini de gerçekleştirir. Farklı adreslerden toplanan çeyiz eşyaları, taşıma aracında bir araya getirilir.

  • Taşıma: Çeyiz eşyalarının bir yerden diğer bir noktaya nakledilmesi, taşıma hizmeti sunan firmaların esas hizmetleri arasında yer alır. Ancak her firmanın aynı kalitede taşıma hizmeti vermeyeceğinin bilinmesi ve özenli seçim yapılması önem arz eder.

Çeyiz malzemeleri genellikle ağır ürünler oldukları için, kargo ile gönderilmeleri yüksek maliyetlerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Özellikle uzak şehirlere kargo ile yapılacak gönderimlerde, bu durum daha da belirgin hale gelir. Üstelik kargo firmalarının eşya taşırken özensiz davranmaları ve her gün medyada ya da sosyal medyada görülen kayıp kargo vakaları da kargo ile gönderimi dezavantajlı kılan durumlardan. Bunun yerine çeyiz taşımacılığı hizmeti sunan firmalarla çalışmak daha doğru olur.

Günümüzde çeyiz taşıma nakliyat hizmeti arayanlar için pek çok alternatif olduğundan söz edebilmek mümkün. Ancak her taşıma firmasının aynı düzeyde kaliteli olduğunu söylemek doğru olmaz. Doğru ve güvenli bir taşıma için, hangi firmadan hizmet alınacağının da özenle seçilmesi gerekir. Anel Nakliyat, bu doğrultuda gönül rahatlığı ile başvurabileceğiniz firmalardan biri. Çeyiz eşyası taşıma ya da diğer taşıma hizmetlerini sizin için organize eden ve size hiçbir sorumluluk bırakmadan, iki nokta arasında kusursuz bir operasyon gerçekleştiren firmamızı tercih ederek siz de çeyiz eşyalarınızı güvenle taşıtabilirsiniz. Üstelik taşımaya ek olarak gereksinim duyduğunuz paketleme ve diğer hizmetleri de firmamızdan temin edebilirsiniz. Taşımaya dair aradığınız her türlü hizmeti sizin için tek merkezden organize eden eTaşın, ihtiyaç duyduğunuz her anda bir tık uzağınızda.


0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page